Älvsjö- en kulinarisk förort

Söder om Stockholm ligger förorten och knutpunkten Älvsjö. Här blandas lägenhetshusen vid stationen med stora gamla villor och små egnahemshus med tillhörande äppelträdgårdar. Älvsjö är en populär förort tack vare de goda kommunikationerna och närheten till Stockholms city. Du tar dig enkelt in till stan på cykel, med bil, pendeltåg eller tunnelbanan från närliggande Fruängen.

Klassiskt på Långbro Värdshus

Den som gillar mat och dryck kommer också att trivas i Älvsjö. Mest känt är kanske Långbro Värdshus i utkanten av vackra Långbro park. Här driver kändiskocken Fredrik Eriksson en restaurang i den gamla läkarvillan. Maten är klassiskt svensk och serveras i lokaler med höga spröjsade fönster och vackra trägolv. Många är nog de villaägare i Älvsjö som inspireras av Långbro värdshus inredning och tar hem idéer. Hos k3golv.se kan man få hjälp att slipa upp gamla trägolv i villor eller kanske lägga in ett helt nytt i modernare stil.

Spännande med Michelinstjärnor

Föredrar man modernt och lite mer experimenterande mat besöker man med fördel restaurang Rinos Bodega som är bakficka till Michelinstjärnebelönade restaurangen Aloë i samma hus, en liten villa i Älvsjö. På Rinos serveras smårätter i spännande smaker, alltifrån sliders till fisktacos till laxsashimi i en vild blandning. Rinos har dessutom startat en take-away-sushi, Black Milk Sushi, med vacker och speciell sushi som lockar både lokalbefolkning och mer långväga gäster.

Inte många förorter kan skryta med en restaurang med Michelinstjärna men en som till och med har två finns i Älvsjö i form av restaurang Aloë. Restaurang Aloë startades av Niclas Jönsson och Daniel Höglander med bakgrund på restauranger som Esperanto och Lux. På Aloë och

serveras otroliga avsmakningsmenyer. Det kostar en slant men är väl värt priset. Vill man prova samma fantastiska kokkonst provar man ovan nämnda Rinos, eller nystartade Black Milk Sushi som erbjuder takeaway av lyxig, lite annorlunda sushi.

Fika

Är man fikasugen kan man ta sig till Älvsjö Konditori och njuta av deras prisbelönta semlor, eller kanske en smörig, knaprig, sockrig och tung Dovrekaka. Här serveras även fräscha luncher och mackor.

Nära Aloë/Rinos ligger caféet Fru Marias bak som även har en filial i Långbro park. Detta är ett av Älvsjöbornas favorithak där föräldralediga med bebisar träffas, där man köper sitt morgonkaffe inför en promenad i parken, sitter och jobbar när hemmakontoret känns för trångt eller köper med sig semlor, lussebullar eller kanelbullar beroende på säsong.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *