Stockholms förorter

Om du är intresserad av att flytta till Stockholm och någon av denna stads förorter, finns det några aspekter att ta i beaktning innan du tar ditt beslut om vilken förort som du vill sikta in dig på. I denna text kommer vi beskriva några av dessa områden som berör dig som är sugen på Stockholms förorter!

Kommunikationer till och från Stockholm

Att kunna ta dig fram och tillbaka till Stockholms innerstad på ett smidigt och enkelt sätt är A och O när det gäller att välja ditt boende i en av förorterna.

Arbetar du i södra delen av staden, är det även klokt att titta på boende i någon av de förorter som är belägna söder om staden. Dock ska man komma ihåg att de flesta byter arbete någon gång då och då, men att man bor kvar i sitt boende under dessa byten. Därav kan denna aspekt tas med en nypa salt, men att ha goda kommunikationer via pendeltåg eller buss är av största vikt för alla typer av arbetssituationer. Under de senaste åren har det även blivit mer och mer populärt att cykla till jobbet, just för det uppsving som elcykeln fick genom olika subventioner. I flertalet fall kan det faktiskt vara så att det går snabbare att cykla till jobbet än att pendla med bil, så det alternativet kan verkligen vara en god idé i längden, både för miljön och för din hälsa.

Förorternas stadskärnor

I många av Stockholms förorter finns det egna små stadskärnor som gör att det känns som en egen liten småstad. Detta är ofta väldigt mysigt och består av små caféer och butiker, just för att du på helgerna inte ska behöva ta dig in till innerstaden för att utföra dina ärenden eller ta en finkaffe. I många fall finns det även köpcentrum som faktiskt stadsborna vallfärdar till, exempelvis Kista där själva kärnan består av ett sådant köpcentrum. Att förorten har en egen kärna med handel är även en stor fördel gällande marknadspriset på bostäder, nabo.se är en bra sida som kan ge mer information kring att köpa bostäder i förorten.

Natur och miljö

Om du gillar att ha närheten till natur, och framförallt vatten, kan vi nästan garantera att du kommer få både och i en av förorterna. Eftersom Stockholm ligger såpass nära havet är det oftast inte långt till ett vattendrag men även skog och annan natur. Bor du dessutom i förorten kommer du förmodligen ha detta underbara alldeles inpå knuten.

Fördelar och nackdelar

Ovan har vi listat både positiva och negativa aspekter gällande att flytta till en Stockholmsförort. Det som i slutändan kan sammanfattas som den största fördelen är just närheten till natur och stadskärna samtidigt. Och den största nackdelen är pendlingsavstånden in till de olika delarna av innerstaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *