Ta hand om villans tak

Om du har ett hus är det viktigt att du tar hand om husets tak. Ett välvårdat tak ger inte bara ett snyggt intryck, utan du sparar också mycket pengar genom att vårda det.

Ditt hustak

Det är klokt att vårda husets och sommarstugans tak. Ett välvårdat tak ger hela villan och tomten ett mycket bättre intryck. Det ser snyggt ut. Om ditt tak inte behöver läggas om, så kan du med fördel måla taket. Ett målat tak minskar risken för att mossor och lavar ska börja växa. Det gäller särskilt tegeltak. Har du ett plåt- eller plasttak är det ändå smart att måla taket för att fräscha upp hela intrycket. Medan tegeltak åldras med en viss finess, så gör inte plåt- eller plasttak det. De flagnar av sol och vind. Då kan du måla om taket och ge hela huset ett lyft. Detsamma gäller sommarstugan: Du har en mysig stuga ute på Värmdö eller i skärgården som du lägger mycket tid på. Genom att måla taket så blir hela fritidshuset snyggare. Det är också smart att låta en firma se över taket regelbundet, byta ut takpannor och ta bort mossa. Är taket i riktigt dåligt skick så bör du för husets skull lägga nytt tak. Anlita https://norrmalmsplat.se/platslagare-nacka/ för att fixa taket i Nacka och Värmdö. De är både specialiserade på traditionella och moderna tak, och kan även ta hand om kulturbyggnader.

Spara pengar

Att lägga om ett hustak kostar ungefär 150 000 kronor. Om taket måste läggas om eller om du bygger nytt, så är det en kostnad som du inte kommer undan. Ett bra hustak skyddar huset. Däremot kan du förlänga hustakets livslängd genom att måla det. Att måla taket handlar inte bara om att det ska se snyggt ut, utan du får också mindre lavar och mossor. Det är också smart som husägare att anlita en firma för enklare översyn: är det något som du behöver åtgärda nu, för att spara in pengar på i framtiden? Om ditt tak börjar läcka så kommer du behöva renovera invändigt. Det är ofta en stor utgift, som kan undvikas genom att du tar hand om taket och medvetet förebygger problem.

Vackert hustak

Men ett hustak handlar inte bara om att praktiskt skydda huset. Ett tak är i sig något väldigt vackert. Särskilt tak som det finns en tanke med. Om du har ett hus eller en sommarstuga som du vill göra något extra med, så kan du bygga ut ett burspråk och låta Norrmalms Plåt lägga ett nytt bandtak i en mer rundad form kring burspråket. Små utbyggnader på ett hus kan lyfta hela intrycket av hemmet. Om du håller på att bygga eller ska bygga ut, så kan du med fördel åka runt i Nacka och ut mot Värmdö för att hitta inspiration. Hitta smarta och snygga idéer som gör ditt hus till något extra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *